Fleur de Lange

Fleur de Lange Research coördinator

Na haar doctoraal geneeskunde heeft Fleur besloten om verder te gaan in het onderzoek en is ze in 2007 voor Michel Zaal gaan werken en in dienst van het researchfonds gekomen in 2008. Ze heeft als onderzoeksassistent verschillende onderzoeken begeleid met de industrie in het VUmc. Daarnaast was ze de begeleider van geneeskunde studenten tijdens hun wetenschappelijke stage.  In 2014 heeft Fleur de master Evidence  Based Practice met succes afgerond om het onderzoek van het researchfonds nog beter te kunnen begeleiden.

Michel Zaal

Michel Zaal Oogarts

Wetenschappelijk onderzoek is altijd een belangrijk onderdeel geweest binnen de carrière van Michel Zaal. Na zijn opleiding tot oogarts in het VU medisch centrum is hij in 2000 gepromoveerd op Herpes Zoster Ophthalmicus. Met dank aan een donatie van een patiënt heeft Michel Zaal in 2008 het Researchfonds Cornea Centrum Nederland kunnen oprichten om meer onderzoek mogelijk te maken. Hij heeft met behulp van de schenking verschillende onderzoeken opgezet en studenten begeleid. Daarnaast is het vanwege het Researchfonds mogelijk geweest om congressen te bezoeken en diagnostische apparatuur aan te schaffen.

Thijs in 't Veld

Thijs in ’t Veld Oogarts

Na een carrière als oogarts, met het voorsegment als specialisme, wilde Thijs in ‘t Veld  na zijn pensioen meer tijd besteden aan onderzoek. Hij is in contact gekomen met Michel Zaal en samen zijn zij begonnen aan een onderzoek naar de diagnostiek bij patiënten met droge ogen.

Renske Bouman

Renske Bouman Oogarts

Sinds haar opleiding als oogarts heeft Renske Bouman met veel interesse de ontwikkelingen rondom de crosslinking behandeling gevolgd.  In het OMC Zaandam voert zij deze behandeling uit en is zij, samen met Michel Zaal, op zoek naar een efficiëntere methode met een beter effect.

David Hendriks

David Hendriks Student fysica

Voor de ontwikkeling van een speciale meetbril heeft het onderzoeksteam ondersteuning gehad van David Hendriks. Hij heeft als student fysica geholpen met de theorie van de meetbril en het praktische gebruik.

Laura Wanders

Laura Wanders Student geneeskunde/coassistent

Tijdens haar opleiding geneeskunde is Laura Wanders begonnen als praktijkassistent oogarts in het OMC Zaandam. Hier is haar voorliefde voor oogheelkunde gegroeid en heeft ze besloten om haar wetenschappelijke stage ook in het OMC Zaandam uit te voeren. Samen met Thijs in ’t Veld ontwikkelt ze een nieuwe methode om stoornissen in de bevochtiging van het oogoppervlak beter te kunnen diagnosticeren.